Bevrijdende Vleugels

Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten.

Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer - de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

 

Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief rupsvoertuigen, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden.

COMBINEER JULLIE BEZOEK AAN BEVRIJDENDE VLEUGELS MET EEN VAN DEZE ARRANGEMENTEN!

ARMY TOUR 

In historische legervoertuigen rijden we met het hele gezelschap naar enkele unieke nabijgelegen WO2 hotspots en bezoeken we het indrukwekkende Bevrijdende Vleugels

  • Vanaf 10 personen
  • Duur +/- 3 uur

PRIVE GIDS

Stap samen met één van onze ervaren gidsen in de voetsporen van de 101e Airborne Divisie en aanschouw met eigen ogen hoe Zuid-Nederland werd bevrijd in september 1944.  

  • 1 gids per 15 personen
  • Duur +/- 1.5 uur

LUNCH ARRANGEMENT 

Een van onze ervaren gidsen nemen jullie mee op een tour door het museum, om daarna te genieten van een heerlijke lunch bij 't Boshuys bestaande uit een soepje, 2 belegde broodjes en een kopje koffie of thee.

  • Vanaf  6 personen
  • Duur museumbezoek +/- 1.5 uur

ZO DAT ZIJN GAVE OPTIES TOCH? RESERVEREN IS EENVOUDIG MET ONDERSTAAND FORMULIER!