Bevrijdende Vleugels

Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten.

Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer - de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

 

Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief rupsvoertuigen, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden.

 

COMBINEER EEN BEZOEK AAN BEVRIJDENDE VLEUGELS MET EEN VAN DEZE ARRANGEMENTEN!

AIRBORNE E-SCOOTER TOUR!

Met onze gave muisstille e-scooters bezoeken jullie 5 bijzondere WO2-hotspots rondom ons museum. Op deze plekken nemen we jullie nogmaals mee terug in de tijd!

MUSEUM ARRANGEMENT MET LUNCH

  • Bezoek Bevrijdende Vleugels 
  • 2 gangen lunch bij 't Boshuys
  • Duur tour +/- 1.5 uur
  • €22,- per persoon!

BEZOEK JE BEVRIJDENDE VLEUGELS MET EEN GROEP? DAN HEBBEN WE DEZE GAVE OPTIES VOOR JULLIE:

ARMY TOUR 

In historische legervoertuigen rijden we met het hele gezelschap naar enkele unieke nabijgelegen WO2 hotspots en bezoeken we het indrukwekkende Bevrijdende Vleugels

MUSEUMBEZOEK MET GIDS

Stap samen met onze zeer ervaren gidsen in de voetsporen van de 101e Airborne Divisie en aanschouw met eigen ogen hoe Zuid-Nederland werd bevrijd in september 1944.